dimarts, 20 de febrer de 2007

una gran polifacètica

La pots trobar en un mercat o en una conferència internacional de pau en qualsevol indret del món, del nord al sud. Sempre a primera fila i a l'aguait, no se'n perd ni una, ni detall en tota situació.


Sempre la veuràs envoltada de gent (o animals) i pots estar segur/a que s'entendrà amb tothom, li és igual la procedència, l'edat, el sexe o la personalitat, a cadascú li treu allò bo i comprèn i modera com ningú.

Des de sempre la maica ha estat una amant de rodar el món i encara no ha tornat al born, és a dir que es veu que no té ninguna intenció de parar. És amant de la "farándula" i li encanta ballar amb els grups més variats de la mestissa barcelona, des de balls africans, passant pels afrocubans, la dança del ventre o el "chori chori" de bollywood.

Estic convençuda que en una altra vida va viure a l'àfrica (com tots/es, diu que l'espècie humana s'origina allà). Sent la música africana al fons de les venes i la canta i la balla que ríete de la zap mama. Bé, són moltes les cultures, músiques, arts i monuments qui mouen a la maica, deu ser segur que té moltes vides i ha passat ja pels cinc continents.


És una senyora balança i búsca l'equilibri constantment, a part d'estar envoltada i guerrear també necessita estar sola amb ella mateixa i meditar...
És tan polifacètica la maica que es fa difícil començar a descriure la seva quantitat d'oficis i ocis.

Continuaré per la maica jardinera perquè amb la de trasllats de casa que ha viscut sembla increíble que revifi tots els balcons i jardins pels que passa.És una artista de les podes, sembla que ho talli tot i en un plim torna a sortir la planta amb moltes més branques i color i flors...i trasplantant i fent esqueixos també és un geni, deu haver-hi craces típiques de la maica per tot catalunya i part de l'extranger!Corren veus que dóna vida a tot el veinat quan surten al balcó i se'n parla fins i tot al súper.

Aquest és una part del seu pati actual on s'hi veuen per exemple les "aspidistras" que la seva iaia delfina es va portar de navarra, un futimé d'anys conservant-les, fent divisió de mata i repartint-ne per tot arreu.Ja publicarem un especial de la maica jardinera, això intenta ser només un petit resum.
Una altra gran passió de la maica és l'art i això engloba moltes de les seves aficions per exemple el patejar-se tots els carrers, mercats, museus... d'arreu del món on ha estat i conèixer i apendre de l'artesania o les grans obres que a cada lloc que ha visitat.A part de cultivar-se ella amb totes les cultures, com que és una amant de la bellesa i procura estar-ne sempre envoltada, les seves llars són plenes de quadres, estatuetes, foulars, mòbils, collarets, mobles,etc... que representen tota una amalgama colors i cultures.


Te la posaràs a la butxaca si vas fora i quan tornes li portes un obsequi d'on sigui d'arreu del món, fins i tot si és de barcelona el sabrà valorar.

Coneix la fusta ja que el seu pare era ebanista a santiago i sap diferenciar un arbre o un moble, juntament amb això i que és una recicladora-embellidora enpedernida fa que reculli mobles o el que sigui i ho restaura fins deixar-ho no només nou moltes vegades més maco fins i tot que la peça d'orígen.


En l'art de la restauració hi té traça perquè a més va estar anys estudiant i practicant, encara que últimament no fa grans obres perquè això de decapar és dur per l'esquena i ella és treballadora i tot pila, però quan ha de cuidar-se o cuidar qui sigui, la salut és el més important.Deu ser per l'interès des de sempre per l'art i l'artesania que té habilitat i referències alhora d'inspirar-se per dibuixar, escriure, pintar, pulir, etc. tot allò que se li posi per davant.

Aquest és un resum d'algunes de les activitats de la maica, aquí ho deixem per ara i continuarà....

2 comentaris:

andreu ha dit...

dons jo, que conec a aquesta noia, puc dir que encara "es queda curta la bloc"

g@ ha dit...

doncs si algú creu k es keda curta pot enviar més fotos i relats d'akesta autèntika dona.